• Cancel
    Filter
Filter

BODRUM KATLARINDA UNUTULANLAR...Resim, Gravür ve Baskılar.

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler, eserlere pey vermek ve Online Canlı Müzayedeye katılmak için web sitemiz( antalyaantikmüzayede) üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak 0.532.1588330 veya 532.2752170 no’lu telefonlardan randevu oluşturabilir, şirketimizin yan kuruluşu olduğu Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezinde (Gürsu Mah. Atatürk Blv. No:187 B/B Konyaaltı Antalya) adresinde eserleri yakından inceleyebilir ve ressam uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Online Müzayedemiz 13 Şubat PAZAR günü saat 18:30'dan itibaren CANLI olarak devam edecektir.  Her lotun ekranda kalma süresi 30 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve son 10 saniyede teklif gelmesi halinde her lot 20 saniye daha uzayacaktır.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %10, KDV oranı ise %18 dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde ödeme günkü TC Merkez Bankası döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.

Antalya Antik Müzayede, ressamının ad ve soyadını, kimliğini belirterek sertifikasız olarak satışa sunduğu her eserin alıcısına karşı, beyanının aksi kanıtlandığı takdirde, alıcının ödediği ücret ile beraber, bu durumu kanıtlamak için yaptığı MASRAFLARIN (maruf kişilerce verilen ekspertiz raporu veya ressamının beyanını teminindeki harcamaları gibi) tamamını, 3 gün içerisinde “HİÇBİR İTİRAZ İLERİ SÜRMEKSİZİN” ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

ÇOK ÖNEMLİ NOT : Müzayedelerimizde beğeniye sunulan tüm eserler, arşivler ve sanatçıların hayatları incelenerek, kimi uzmanlara danışılarak değerlendirilmekte ve aidiyetleri belirlenmektedir. Ancak, kimi eserlerde çıkış fiyatları açısından yüksek ekspertiz raporu ücretleri (300 USD) ve özellikli sayılabilecek eserler açısından da ekspertiz raporu bedeline nazaran çok daha etkili olan pandemi koşulları nedeniyle, müzayedede yer verilen eserlere ilişkin olarak sanat camiasında bu konuda uzman kişi veya kişilerden değerlendirme raporlarının alınabilmesi mümkün olamamaktadır. Bu nedenlerle; müzayedemizde yer verdiğimiz ve ressamını tesbit edemediğimiz bir çok eser “100 TL.” fiyatla müzayedeye çıkarılmıştır. Bazı eserlerde ise okunan imzanın veya inisiyalin belirtilmesi ile yetinilmiş, herhangi bir sanatçıya ait olduğu yolunda bir açıklamaya yer verilmemiştir. Hatta, çıkış yeri itibariyle hangi ressama ait olduğundan büyük ölçüde emin olduğumuz eserlerde bile, ”imza okunamadı” veya “imzasız” ibareleri kullanılmıştır. Bir diğer deyişle; sanat eseri kendi kaderine bırakılmış, ”bilenlerin” takdir ve değerlendirmelerine emanet edilmiştir.

  • Category: Resim

SOLD

Lot: 4 » Resim

ERTUĞRUL SÜNGÜ (1921-1993)

"Antalya" Peyzaj. İmzalı. Tuval Üzeri Yağlı Boya. Çerçeveli. Ebat: 66x90cm

 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisin’de Bedri Rahmi ve Cemal Tollu atölyelerinde yetişti. Bu arada Fransa hükümeti tarafından düzenlenen Paris’e gitme yarışmasını kazandı. 1948 yılında akademiden mezun ola sanatçı yedek subaylık görevinden sonra Antalya Lisesin’de resim ve sanat öğretmenliğine atandı. 1952 yılından buyana birçok öğrenci yetiştirdi ve birçok sergilere katıldı.

Details

SOLD

Lot: 12 » Resim

CELAL TUTANT (1910-1994)

"Akhisar Zeytin Ağaçları" Natürmort. İmzalı. Tuval Üzeri Yağlı Boya. Çerçeveli. Ebat: 33X25cm

1910 yılında Çorlu’da doğdu. Orta öğretimini Konya İlköğretmen Okulu'nda okudu. 1932'de mezun oldu. Yüksek öğrenimini Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nde tamamladı. Ali Çelebi, Turgut Zaim ve Cemal Tollu’dan resim dersleri aldı. 1940'lı yıllarda, Türk resim sanatında yeni bir gelişmeyi amaçlayan genç sanatçılar Yeniler adı altında toplanarak ressam birliği kurdular. Yeniler, belirledikleri bir konu kapsamında araştırmalar yaparak resim üretmeyi hedef edindiler. Amaçları, toplum kesitlerinin yaşam özelliklerini yansıtan resimler yapmak olan YENİLER  ''Resim, toplumsal gerçekçi değerlere yönelmelidir'' düşüncesinde birleştiler.  1946’dan itibaren devlet sergilerine resimler verdi. 1973’te Cumhuriyet’in 50. yılı nedeniyle düzenlenen sergide, “Köy Düğünü” tablosuyla başarı ödülü kazandı. Yapıtları özel ve kurum koleksiyonlarında bulunmaktadır.

Details
Lot: 16 » Resim

HAYDAR BESİM AYDAR (1933-2010)

Peyzaj. İmzalı. Tuval Üzeri Yağlı Boya. Çerçeveli. Ebat: 48x39cm

Haydar Besim Aydar 1933 yılında Eskişehir’in Çifteler ilçesinde doğdu.Çok küçük yaşta resim yapmaya başladı.İlk çalışmaları Atatürk portreleridir. Ailesiyle İstanbul Çapa’ya taşındı ve ortaokulda Çağdaş Türk Sanatında lirik soyutlamacı anlayışının öncülerinden biri olan ünlü ressam Hasan Kavruk’tan ders aldı.

Galeri 9 Atölyesini kurdu, bir çok kişisel ve karma sergilere katılan sanatçı 2003 yılında eşinin vefatından bir sene kadar sonra ona söz verdiği sergisini Nişantaşı Bali Sanat Galerisinde açtı. Üç çocuğuna da ilham olan ve onların ressam olmasını sağlayan Aydar 2010 yılında yaşama veda etti.

Details
Lot: 20 » Resim

MÜBİN ORHON (1924-1981)

Soyut Kompozisyon. İmzalı. Kağıt Üzeri Yağlı Boya. Ebat: 50x70cm

Mübin Orhon (1924-İSTANBUL- 1981 PARİS)

Sadrazam Mustafa Reşid Paşa’nın torunudur. Academie de la Grande-Chaumiere’e giden sanatçı burada desen çalıştı. Aynı yıl Paris Üniversitesi’nde açılan karma sergiye katıldı ve 1952-53 yılları arasında Gran Chaumiere Akademisi’nde Modigliani Atölyesi’nde çalıştı.1964 yılında askerlik görevi için Türkiye’ye geldi ve 1968’de yeniden yaşamının sonuna değin kalacağı Paris’e döndü.

Mübin Orhon hala tümüyle anlaşılamamış, keşfedilememiş, kelimenin tam anlamıyla “özgün” bir ressamdır.Türkiye’de az sergi açmış olması ve öte yandan çalışmalarının Paris, İstanbul ve Londra’da özel koleksiyonlara dağılmış olması, daha önemlisi resimlerinin “bilinmemesi” Mübin Orhon’un özelliklerinin fark edilmesini engellemiştir. Ülkemizde soyut sanatın gelişimini incelemeye ise, bu sanatın önemli temsilcilerinden biri olan Mübin Orhon’un sanatı ile başlamak zorunludur.

Kendisinin de içinde bulunduğu bir kurgu dünyasının yaratıcısı olan sanatçı, 1950’lerden sonra lekesel değerleri öne çıkaran soyut eserleriyle özgünleşmiştir.

Details
Lot: 22 » Resim

FİKRET MUALLA (1903-1967)

Figürlü Kompozisyon. İmzalı. Kağıt Üzeri Guaj Boya. Çerçeveli. Ebat: 40x50cm (Islak İmzalı El Yazısı Sertifikalı)

Prof. Dr. Ali Süleyman Üstünel'in Ekspertiz Raporunun Türkçesi: "Fikret Mualla Saygı tarafından yapılmış orijinal 40*50 cm. kağıt üzerine guaj boya resim". (Eser Sertifikası İle Teslim Edilecektir.)

Prof. Dr. Ali Süleyman Üstünel Hakkında Referanslar: 

Aşağıdaki Linkileri Tıklayarak İnceleyebilirsiniz.

https://moualla.org/wp-content/uploads/Mualla_turk.pdf

https://www.milliyet.com.tr/kultur-sanat/fikret-mualla-yeniden-evinde-533537

https://www.piguet.com/en/889-45 

Link'de Yer Alan Bilgilerin Türkçesi : Fikret Saygı Mualla (1903-1967), Lokantada - 14 Temmuz, tuval üzerine serilmiş kağıt üzerine guaş, imzalı, 33x46 cm Uzmanlık: Bu çalışmanın gerçekliğini bir fotoğraftan teyit ettiği için Sayın Ali Süleyman Üstünel'e teşekkür ederiz. Alıcıya Ali Süleyman Üstünel'den (Fikret Moualla Dostları Derneği) bir sertifika verilecektir.

 

Selim Turan, Remzi Raşa, Hakkı Anlı, Abidin Dino, Remzi Raşa, Hakkı Anlı, Avni Arbaş, Nejat Devrim, Mübin Orhon ve Albert Bitran ile Paris Türk Ekolü pentür sanatçılarındandır. Hayatının karamsarlığı aksine onun resimleri coşkulu, renkli ve sevinçli resimlerdir. Genelde şehir manzaraları yapan sanatçı resimlerinde Paris ve İstanbul’un sokaklarını, kafelerini, sirklerini ve farklı mekanlarını konu aldı. Suluboya ve guaj boyayı sıkça kullanarak renklerle oynadı ve Henri Matisse’den etkilendi.

 Mualla’nın resimlerinde belirgin olarak hiçbir ekolün etkisi yoktur. Sanatçı parlak ve zengin renkleri kullanan bir ressam olarak bilinir. Fikret Mualla bu açıdan değerlendirildiğinde, Türk Resim sanatında hiç kimsenin özentisi ve taklitçisi olmadan sadece kendi anlayışında üretim yapmış sanatçılar arasında yer almaktadır.

1954 yılında Paris’te ilk sergisini Dina Vierny Galerisi’nde açtı. 25 yıldır eserlerini hiç toplu olarak sergilememişti. O zamana kadar alıcılar onu Paris kahvelerinde bulur ve tabloları ucuz fiyattan alırlardı. Bu sergide eserleri büyük ilgi gören Mualla’nın bütün tabloları satıldı fakat sergiyi düzenleyen kişiler onu dolandırdı ve payını vermedi. Yine de bu sergi sanatçının Paris’teki sanat camiasında Paris ressamı olarak tanınmasını sağladı. Picasso’nun ilgisini çekti ve büyük sanatçılarla tanıştı.

Fikret Mualla’nın hayatındaki önemli ayrıntılardan biri de çok sayıda resim yapması ve tablolarını da neredeyse yok pahasına satmış olmasıdır.

 Hatta Picasso’nun Fikret Mualla’dan bir tablo aldığı ve ona da kendisinin bir tablosunu hediye ettiği ama Mualla’nın onu az bir paraya sattığı söylenir.

Details
previous
Go to Page: / 7
next