• Cancel
    Filter
Filter

BODRUM KATLARINDA UNUTULANLAR...Resim, Gravür ve Baskılar.

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler, eserlere pey vermek ve Online Canlı Müzayedeye katılmak için web sitemiz( antalyaantikmüzayede) üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak 0.532.1588330 veya 532.2752170 no’lu telefonlardan randevu oluşturabilir, şirketimizin yan kuruluşu olduğu Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezinde (Gürsu Mah. Atatürk Blv. No:187 B/B Konyaaltı Antalya) adresinde eserleri yakından inceleyebilir ve ressam uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Online Müzayedemiz 13 Şubat PAZAR günü saat 18:30'dan itibaren CANLI olarak devam edecektir.  Her lotun ekranda kalma süresi 30 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve son 10 saniyede teklif gelmesi halinde her lot 20 saniye daha uzayacaktır.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %10, KDV oranı ise %18 dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde ödeme günkü TC Merkez Bankası döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.

Antalya Antik Müzayede, ressamının ad ve soyadını, kimliğini belirterek sertifikasız olarak satışa sunduğu her eserin alıcısına karşı, beyanının aksi kanıtlandığı takdirde, alıcının ödediği ücret ile beraber, bu durumu kanıtlamak için yaptığı MASRAFLARIN (maruf kişilerce verilen ekspertiz raporu veya ressamının beyanını teminindeki harcamaları gibi) tamamını, 3 gün içerisinde “HİÇBİR İTİRAZ İLERİ SÜRMEKSİZİN” ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

ÇOK ÖNEMLİ NOT : Müzayedelerimizde beğeniye sunulan tüm eserler, arşivler ve sanatçıların hayatları incelenerek, kimi uzmanlara danışılarak değerlendirilmekte ve aidiyetleri belirlenmektedir. Ancak, kimi eserlerde çıkış fiyatları açısından yüksek ekspertiz raporu ücretleri (300 USD) ve özellikli sayılabilecek eserler açısından da ekspertiz raporu bedeline nazaran çok daha etkili olan pandemi koşulları nedeniyle, müzayedede yer verilen eserlere ilişkin olarak sanat camiasında bu konuda uzman kişi veya kişilerden değerlendirme raporlarının alınabilmesi mümkün olamamaktadır. Bu nedenlerle; müzayedemizde yer verdiğimiz ve ressamını tesbit edemediğimiz bir çok eser “100 TL.” fiyatla müzayedeye çıkarılmıştır. Bazı eserlerde ise okunan imzanın veya inisiyalin belirtilmesi ile yetinilmiş, herhangi bir sanatçıya ait olduğu yolunda bir açıklamaya yer verilmemiştir. Hatta, çıkış yeri itibariyle hangi ressama ait olduğundan büyük ölçüde emin olduğumuz eserlerde bile, ”imza okunamadı” veya “imzasız” ibareleri kullanılmıştır. Bir diğer deyişle; sanat eseri kendi kaderine bırakılmış, ”bilenlerin” takdir ve değerlendirmelerine emanet edilmiştir.

  • Category: Suluboya

SOLD

Lot: 17 » Suluboya

SERİF RENKGÖRÜR (1887-1947)

Peyzaj. İmzalı. Suluboya. Çerçeveli. Ebat: 19x13cm

Türk ressam Şerif Renkgörür 1887’de İstanbul’da doğdu. 1907’de Harbiye’den teğmen olarak mezun olmuş ve İşkodra’ya atanmıştır. Balkan Harbinde esir düşmüş ve esaretten döndüğünde askerlikten ayrılarak sanatla ilgilenmeye başlamıştır.

Daha öğrencilik yıllarında resim çalışmaları ile dikkati çeken sanatçı Harbiye’de Halil Paşa atölyesinde sanatını geliştirme fırsatı bulmuştur. 1913’te Avrupa’ya giderek Münih ve Paris gibi sanat şehirlerinde incelemeler yaparak kendini geliştirmiştir.Asker Ressamlar Sanat Derneğinin ve Halkevleri Resim Birliğinin üyesi olan sanatçı bu kuruluşların düzenlediği bütün sergilere katılmıştır. Özellikle suluboya çalışmaları ile tanınmış olan sanatçının pek çok koleksiyonda yer alan yağlı boya tabloları da bulunmaktadır.

Empresyonizme yatkın bir üslubu olan sanatçının eserleri bir çok kurumsal ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Details
Lot: 53 » Suluboya

AVNİ ARBAŞ (1919-2003)

Peyzaj. 1980 İmzalı. Kağıt Üzeri Karışık Teknik. Çerçeveli. Ebat: 20x17cm

Türk ressam Avni Arbaş 1919’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde Leopold Levy’nin öğrencisi (1940-1947) olan Avni Arbaş, 1947’de bir burs kazanarak Paris’e gitti. 1950 yıllarında Fransa’nın çeşitli kentlerinde ilk kişisel sergilerini açtı. Torino, New York ve Belçika’ da bazı karma sergilere katıldı.

1950’ye doğru Avrupa’ ya giden ve orada yerleşerek çevre yapmaya çalışan Türk ressamları kuşağının önde gelenleri arasında yer alır. Güncel akımların dışında kalmak, kişisel beğeniyi elden bırakmamak eğilimindedir. Avni Arbaş, doğadan esinlenerek yaptığı resimlerinde, özellikle de Türkiye izlenimlerini yansıttığı 1970 yıllarındaki yapıtlarında, leke değerlerine bağlı kalmış ve tablolarını görüntünün anımsatıcı özellikleri dışındaki ayrıntılardan arındırmayı ilke edinmiştir. Bunda, kuşkusuz anlatımcılığın da büyük etkisi olmuştur ama, Avni Arbaş’ın anlatımcılığı kuralcı olmaktan çok, yumuşak, yeterince duygulu bir anlatımcılıktır. Dolayısı ile nesneleri bir sanatçı içtenliğiyle kucaklamasını sağlar.

Konunun ilk etkisini dağıtmayan, figürü doğal yapısından uzaklaştırmayan Avni Arbaş’ın resimlerinde görüntü, hem doğanın belirleyici niteliklerini korur, hem de özgür bir soyutlamaya olanak verir. Deniz yaşamı, tekneler, balıkçılar bu resimlerde insan ve doğa kaynaşmasının özgün motifleri olarak belirir.

Details
previous
Go to Page: / 1
next