• Cancel
    Filter
Filter

Resim Müzayedesi

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler, eserlere pey vermek ve Online Canlı Müzayedeye katılmak için web sitemiz( antalyaantikmüzayede) üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak 0.532.2752170 no’lu telefonlardan randevu oluşturabilir, şirketimizin yan kuruluşu olduğu Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezinde (Gürsu Mah. Atatürk Blv. No:187 B/B Konyaaltı Antalya) adresinde eserleri yakından inceleyebilir ve ressam uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Online Müzayedemiz 26 Haziran PAZAR günü saat 18:30'dan itibaren CANLI olarak devam edecektir.  Her lotun ekranda kalma süresi 30 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve son 10 saniyede teklif gelmesi halinde her lot 20 saniye daha uzayacaktır.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %10, KDV oranı ise %18 dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde ödeme günkü TC Merkez Bankası döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.

Antalya Antik Müzayede, ressamının ad ve soyadını, kimliğini belirterek sertifikasız olarak satışa sunduğu her eserin alıcısına karşı, beyanının aksi kanıtlandığı takdirde, alıcının ödediği ücret ile beraber, bu durumu kanıtlamak için yaptığı MASRAFLARIN (maruf kişilerce verilen ekspertiz raporu veya ressamının beyanını teminindeki harcamaları gibi) tamamını, 3 gün içerisinde “HİÇBİR İTİRAZ İLERİ SÜRMEKSİZİN” ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

  • Category: Baskı
Lot: 6 » Baskı

ERGİN İNAN

Soyut Figür. 2002 İmzalı. Litografi Baskı. Çerçeveli. Ebat:28x19,5cm

Ergin inan, 1943 yılında Malatya`da doğdu. İlk ve ortaöğretim yılları Malatya’da geçti. 1963 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi`nde öğrenime başladı. Ardından 1964 yılında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda resim öğrenimine başladı. Sırasıyla Karl Schlaminger ve Helmut Hungerberg’in öğrencisi oldu. 1968 yılında resim bölümünün asistanlık sınavını kazanarak Helmut Hungerberg’in asistanı oldu. Sanatçı, 1969’da Salzburg yaz akademisinde burslu olarak Prof. Emilio Vedova’nın yanında resim çalışmaları yaptı.

 

1971-1973 yılları arasında, Daad Alman Akademik Mübadele Bursu’nu kazanarak, Münih Güzel Sanatlar Akademisi’nde Prof. Rudi Tröger ve Prof. Mac Zimmermann yanında resim ve özgünbaskı konusunda çalışmalar yaptı. Ergin inan, 1972 ve 1973 yıllarında Paris, Venedik, Verona, Montova ve Floransa`daki müzelerde incelemelerde bulundu. 1975’te Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda Resim Bölümü öğretim üyeliğine atanan sanatçı, 1978-79 yıllarında Daad bursu ile Münih ve Berlin’deki güzel sanatlar akademilerinde ve müzelerinde araştırmalar yaptı. Bu araştırma ve incelemelerini de 1981 yılında Amsterdam, Roterdam, Den Haag (lahey) ve Londra’da sürdürdü. Sanatçı, 1982 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atanmasının ardından, 1983-87 senelerinde çalışmalarını Daad Berlinli Sanatçılar Bursu’nu kazanarak davet edildiği Berlin’de sürdürdü. Ergin İnan, öğretim üyesi olduğu Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü`ne 1985 yılında profesör olarak atandı. Ayrıca 1985`te ve 1986’da Berlin Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Resim Bölümü`ne misafir profesör olarak davet edildi ve desen dersleri verdi. 1990 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Köşkü Yeni Binası, İç Mekanları, Sanatsal Değerlendirme Projesi kapsamında seçilen çağdaş Türk sanatçılarından biri olarak resepsiyon salonu duvarına  yazıt adlı çalışmasını gerçekleştiren sanatçının yurt içinde ve yurt dışında kişisel ve karma pek çok sergisi vardır.

 

Münih’te ve Berlin’de de çeşitli atölyelerde çalışmış olan, uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan ve sanat icra eden, Osmanlı kültürü ile zooloji bilgisini dehşet verici güzellikte işlerde birleştirmiş bir sanatçıdır. Ankara ve İstanbul devlet güzel sanatlar müzeleri ile, Dahlem Museum-Berlin, Haus der Kunst-Munich, Kunstverein-Frechen, Modern Art Museum-Cleveland, Bradford Museum, British Museum-Londra, Cul des Sarts Museum, Fredrikstad Modern Art Museum- Belcika müzelerinin kalıcı koleksiyonlarında eserleri bulunmaktadır.

Details
Lot: 11 » Baskı

FEVZİ KARAKOÇ

Soyut Kompozisyon. 2000 İmzalı. 12/18 Kağıt Üzeri Litografik Baskı. Çerçevesiz. Ebat:42,5x58cm

Ressam ve öğretim üyesi. İlkokulu Çankırı’da tamamladı. İlköğreniminin ardından girdiği sınav sonucunda altı yıllık Ankara Hasanoğlan İlköğretmen Okulu’nda yatılı okumaya hak kazandı..

Sanat eğitimcileri Selahattin Hüsnü Taran ve Hamdi Dicle’nin öğrencisi oldu. 1968 yılında öğretmen olarak bu okuldan mezun olan Karakoç, öğretmenlik yapmayarak, 1968 - 1972 yılları arasında İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) Grafik Bölümü’nü bitirdi.

1979’da Uluslararası Salzburg Yaz Akademisi, 1983 yılında Özgün Baskı Resim dalında “Sanatta Yeterlilik” alarak 1986’da doçent, 1993 yılında da profesör oldu.

2002 Ocak ayına kadar MarmaraÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde çalıştı. Güzel Sanatlar Akademisinin Grafik bölümünde serigrafi ve gravür atölyelerinin kuruluşusağlandıktan sonra ve bu atölyelerden yetişen sanatçılar arasında dikkat çeken  Alaettin Aksoy ,Aydın Ayan, Hüseyin Bilgin, Gören Bulut, Gül Derman, Devrim Erbil, Güngör İblikçi, GündüzGönlönü, Mehmet Güler, Ali Teoman Germener, Süleyman Saim Tekcan, ZahitBüyükişleyen, Erol Deneç, Nail Peyza, Ergin İnan, Utku Varlık, Mustafa Plevneli, HasanPekmezci, Hayati Misman, Hüsamettin Koçan, Atilla Atar, Ali İsmail Türemen, Kadri Özayten’in, kişiliği olan Türk özgün baskı sanatının oluşmasında çaba sarf ettikleri görülmüştür.

2002 Şubat ayından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.

Details
Lot: 12 » Baskı

HAYATİ MİSMAN

Soyut Kompozisyon. 1996 İmzalı. E/A Gravür Baskı. Çerçeveli. Ebat:73x67cm

1945 yılında Konya’da doğdu. 1961-64 Konya-Akşehir Öğretmen
Okulu’nda öğrenim gördü. 1964-65 Erzincan-Tercan’da ilkokul
öğretmenliği yaptı. 1965-68 Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İs
Eğitimi Bölümü’nde öğrenim gördü.

Hayati Misman, Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümü’nden 1968 yılında mezun oldu. 1970- 1975 yılları arasında MEB bursu ile gittiği Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde grafik tasarımı alanında ihtisas yaptı. 1975 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nde göreve başladı.
1984 yılında aynı üniversitede sanatta yeterlilik derecesi aldı.
Sanatçı, 1987 yılında Gazi Üniversitesi’nde doçentliğini aldı. 1987-
2001 Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık
Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 2001 Hacettepe Üniversitesi’ne
geçerek profesör oldu. 2005 yılında ayni kurumdan emekli oldu.

Doğanın değil, kendi doğasının biçimlerini resmetmeye çalışan
sanatçı, halen Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve
Mimarlık Fakültesi’nde konuk profesör olarak görevine devam
etmektedir. Onu yurtdışında olmak üzere ellinin üzerinde kişisel
sergi düzenledi. Aralarında 1992 Yunanistan-Türkiye Abdi İpekçi
Dostluk ve Barış Ödülü ve Mısır’da düzenlenen 16. Uluslararası
Akdeniz Bienali Ödülü de olan, on beş ödül kazandı. Sanatçı
özellikle baskıresim konusunda Türkiye’nin önde gelen
isimlerindendir.

Resimdeki en önemli özelliği ‘çizgi’dir. Dışavurumcu
bir çizgi ve bu çizgi ile gündeme gelen desenci tavrı gözardı
edilemez. Resme bir oyun gibi başlar… Bir hamle bir başka hamleyi
oluşturarak bir düzen ortaya çıkar. Bu düzende renklerin birbiriyle
uyumu, biçimlerin birbiriyle orantıları çok etkindir. Misman,
desenin bir sanatçının namusu olduğuna inanır ama bunu başlı
başına bir sanat yapıtıymış gibi göstermenin de yanlış olduğunu
düşünür. Yalnız şunu da belirtir ki ‘ben sanatçıyım’ diyebilmek için öncelikle iyi desen çizmek gerekir. Hayati Misman’ın çizgisi tipik bir dışavurumcu çizgidir. Resimleri bir seansta bitmez, üstüste
çalışmayı gerektirir. Kompozisyonun bir tarafında yoğunluk diğer
tarafında boşluk ve dinginlik olayını sürekli sorgulamaktadır. Bir
figürü birebir resmetmez, mutlaka duygularını işin içine katarak bir
dışavurumcu gibi davranır.

Details
Lot: 13 » Baskı

ZAHİT BÜYÜKİŞLEYEN

Soyut Kompozisyon.1991 İmzalı. E/A Seni Numaralı Serigraf Baskı. Çerçevesiz. Ebat:52x50cm

1946 Adana’da doğdu. İlk, orta eğitimini İskenderun, Mersin’de yaptı. 1964 yılında İskenderun Lisesi’ni bitirdi. 1965 Yağlı boya resmi Devlet Resim Heykel sergisine kabul edildi. 1966  Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1967-70 Konya-Ereğli İvriz  Öğretmen Okulu’nda resim öğretmenliği yaptı. 1970-71 İskenderun Lisesi’nde resim öğretmenliği yaptı. 1971 M.E.B’in açtığı sınavı kazanarak Plastik Sanatlarda uzmanlık eğitimi  için Batı Almanya’ya gitti. 1972 Goethe Institut’de Almanca dil eğitimi gördü. 1972-76 “Türkiye’de kırsal kesimden büyük kente göç ve büyük kentlerin çevresinde oluşan gecekonduların Türk resminde algılanması ve yorumlanması” konulu tezini başarı ile vererek Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdi. 1976-83 Gazi Eğitim Fakültesi Gazi Eğitim Enstitüsü ve Gazi Yüksek Öğretmen Okulu’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı.

1983 İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Türk resminde Ankaralı Sanatçıların  Etkinliği” konulu tezi ile doktorasını yaptı. 1984 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açılan sınavı kazanarak Doçent oldu. Heykel Bölümü Başkanlığına atandı. 1985 Doçentliğe atandı.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı oldu. 1991 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı oldu. 1992 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Profesörlüğe atandı. 1997-2019 Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliğine atandı. Resim Bölümü Başkanı ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2019 Yeditepe’deki görevinden ayrıldı.

Sanat yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir. Yurtiçi ve yurtdışındaki müze ve koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır. 19 Başarı ödülü kazanmış, 200’ün üzerinde kişisel sergi açmıştır. Basılmış 5 kitabı bulunmaktadır.

Details
Lot: 14 » Baskı

MUSTAFA HORASAN

Soyut Figür. 2004 İmzalı. Serigraf Baskı. Çerçeveli. Ebat:45x86cm

İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamlayan Mustafa Horasan, 1986 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Ana Sanat dalı, Özgün Baskıresim Bölümü’nden mezun oldu. Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, ABD ve İtalya’da sanatsal çalışmalar yapan sanatçı hâlen İstanbul’da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Maltepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak da çalışan sanatçının, yurt içi ve yurt dışı özel koleksiyon ve müzelerde eserleri bulunmaktadır. Ayrıca sanatçının İstanbul Modern sürekli sergisinde bir eseri de yer almaktadır. 

Sanatçı, Mehmet Uygun, İrfan Önürmen, Temür Köran , Serdar Şencan, Alp Tamer Ulukılıç, Altan Çelem kuşağı figüratif resim sanatçılarından biri olarak anılır.

Details
Lot: 126 » Baskı

NEVBAHAR

"Anadolu Kadınları" 1991 İmzalı. 30/50 Seri Numaralı Litografi Baskı. Çerçeveli. Ebat:30x50cm

NEVBAHAR AKSOY (1952- )
1962-1972 arasında, üstün yetenekli çocuklar bursundan yararlanarak yurt dışında öğrenim gördü. 1972’de Paris Devlet Güzel Sanatlar Yüksek Okulunu bitirdi. 1975’te ise DTGSYO Dekoratif Resim Bölümünden mezun oldu.
1960’tan başlayarak kişisel sergiler düzenledi. Uluslararası bienal, fuar ve sergilerekatıldı. İlk kişisel sergisi, 1960’ta İstanbul’da (Galatasaray Lisesi) gerçekleşti. Resimlerinde düz renkleri kullanarak Pazar yerlerini, park ve bahçelerde dinlenen insanları, özellikle de İstanbul Eminönü meydanında yaya geçitlerini, uçuşan güvercinleri, insan kalabalıklarını, kent estetiğine uyarlı bir disiplin içinde işler.

Details
previous
Go to Page: / 1
next