• Catalog of Auction (PDF)
  • Cancel
    Filter
Filter

ANADOLU'DAN HAT, MİNYATÜR VE OBJE MÜZAYEDESİ

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler, eserlere pey vermek ve Online Canlı Müzayedeye katılmak için web sitemiz( antalyaantikmüzayede) üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak 0.532.2752170 no’lu telefonlardan randevu oluşturabilir, şirketimizin yan kuruluşu olduğu Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezinde (Gürsu Mah. Atatürk Blv. No:187 B/B Konyaaltı Antalya) adresinde eserleri yakından inceleyebilir ve ressam uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Online Müzayedemiz 19 TEMMUZ 2022 SALI günü Saat 19:30'dan itibaren CANLI olarak devam edecektir.  Her lotun ekranda kalma süresi 20 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve son 10 saniyede teklif gelmesi halinde her lot 10saniye daha uzayacaktır.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %18 dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde ödeme günkü TC Merkez Bankası döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.

Antalya Antik Müzayede, ressamının ad ve soyadını, kimliğini belirterek sertifikasız olarak satışa sunduğu her eserin alıcısına karşı, beyanının aksi kanıtlandığı takdirde, alıcının ödediği ücret ile beraber, bu durumu kanıtlamak için yaptığı MASRAFLARIN (maruf kişilerce verilen ekspertiz raporu veya ressamının beyanını teminindeki harcamaları gibi) tamamını, 3 gün içerisinde “HİÇBİR İTİRAZ İLERİ SÜRMEKSİZİN” ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

Currency Converter:

Starting Bid: 300 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 500 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 1,000 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Lot: 16 » Obje

TRABZON VALİSİ SEYYİD HAZNEDARZÂDE OSMAN PAŞA MÜHRÜ (1828-1841)

Osmanlı "Seyyid Osman Paşa Haznedarzâde Vakfı Kurucusu, Trabzon Kütüphaneyi Hatuniyye Medresesi Müderrisi" Yazılı Çok Nadir Büyük Boy Mühür. Ebat: 3.5x5.5cm

Osman Paşa, Haznedarzâde Süleyman Paşa'nin çocuklarından biridir.  Trabzon Valiliği ve Canik Muhassıllığı yapmışdır.  1828 yılında Vezir rütbesiyle Trabzon Valiliğine atanmış ve vefat tarihi olan 1841 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür.  H. 21 Receb 1236 tarihli vakfiyesinde kendisini şöyle tanıtmaktadır;  "... Seyyid Süleyman Paşa'nın oğlu ve her yerde Hazinedârzâde adıyla tanınan Canik Sancağı Muavini Seyyid Mir Osman..." Haznedar Osman Paşa, yaptırdığı medresenin müderrislerini Samsun'da kurduğu vakıflara atadı.  Bu nedenle Osman Paşa'nın Samsun'da kurduğu vakfın bir hayır vakfı olduğu anlaşılmaktadır.  Osman Paşa Samsun'da medrese ve birçok eser yatırmıştır.

Hazinedarzâde Süleyman Paşa’nın en büyük oğlu olan Osman Bey, 1822 yılında babasının Trabzon Valiliği sırasında babasının uhdesinde olan Canik Sancağına muhassıl vekili olarak atandı. Vali olmadan önce dergâh-ı muallâ kapucûbaşılığı unvanıyla bazı zaman muhassıl vekilliği ve muhassıl görevlerinde bulunan Osman Bey, valilik görevine yakın tek başına Canik muhassılı olarak atanmış ve ailenin bölgedeki nüfuzunu devam ettirmiştir.

Osman Paşa’nın vakıfları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü 488 nolu Anadolu Muhasebesi Defteri’nde kayıtlıdır.

Details

Starting Bid: 5,000 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Lot: 21 » HAT

FERHAT KURLU HAT

Beyaz Zemin Üzerine Tezhiple İle Çerçevelenmiş, "Ya FERD" (Esma-ül Hüsna) Yazılı, ''Ferhat Kurlu'' Ketebeli Hat. Çerçeveli. Ebat: 35x43cm

1976’da Ordu’da dünyaya geldi. On Dokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki eğitimi sırasında Muzaffer Ecevit’te ilk rik’a derslerini gördü. 1996’da üstad Hasan Çelebi ile hat meşkine başlayarak IRCICA’da düzenlenen törenle kendisinden 2000 yılında sülüs-nesih, 2010’da ise ta’lîk icâzeti almıştır. İki yüz civarında hilye-i şerîf ile yüz civarında sülüs, celî sülüs, ta’lîk esere imza atan sanatkâr, birçok cami, mescit ve çeşmenin kitabe, kubbe ve kuşak yazılarını yazmıştır. Malezya Kuala Terengganu’da düzenlenen hat yarışmasında jüri üyeliği yapmıştır. İmamhatiplik vazifesini ifa ettiği Hacı Alaaddin Elmas Camii’nde ve IRCICA’da ders veren Ferhat Kurlu’nun icâzet verdiği birçok talebesi bulunmaktadır.

Details

Starting Bid: 1,000 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 1,000 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

Starting Bid: 500 TL

Your Maximum Bid: TL

Current Price: TL Losing Winning

previous
Go to Page: / 10
next