• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Resim Müzayedesi

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler, eserlere pey vermek ve Online Canlı Müzayedeye katılmak için web sitemiz( antalyaantikmüzayede) üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak 0.532.2752170 no’lu telefonlardan randevu oluşturabilir, şirketimizin yan kuruluşu olduğu Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezinde (Gürsu Mah. Atatürk Blv. No:187 B/B Konyaaltı Antalya) adresinde eserleri yakından inceleyebilir ve ressam uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Online Müzayedemiz 26 Haziran PAZAR günü saat 18:30'dan itibaren CANLI olarak devam edecektir.  Her lotun ekranda kalma süresi 30 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve son 10 saniyede teklif gelmesi halinde her lot 20 saniye daha uzayacaktır.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %10, KDV oranı ise %18 dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde ödeme günkü TC Merkez Bankası döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.

Antalya Antik Müzayede, ressamının ad ve soyadını, kimliğini belirterek sertifikasız olarak satışa sunduğu her eserin alıcısına karşı, beyanının aksi kanıtlandığı takdirde, alıcının ödediği ücret ile beraber, bu durumu kanıtlamak için yaptığı MASRAFLARIN (maruf kişilerce verilen ekspertiz raporu veya ressamının beyanını teminindeki harcamaları gibi) tamamını, 3 gün içerisinde “HİÇBİR İTİRAZ İLERİ SÜRMEKSİZİN” ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

Lot: 78 » Resim

NURİ ABAÇ

Soyut Kompozisyon. İmzalı. Tuval Üzeri Çini Mürekkebi. Çerçeveli. Ebat:28x30cm (Selçuk Kaltalıoğlu Koleksiyonundan)

Nuri Abaç 1926 yılında İstanbul’da doğdu. 1944 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Resim Bölümü, Leopold Levy Atölyesi’ne girdi. Bir yıl sonra geçiş yaptığı Mimarlık Bölümü’nden 1950’de mezun oldu. 1961 yılında Ankara’ya yerleşti. Gündelik hayat görüntülerini, Anadolu söylenceleri ve geleneksel sanat formlarımızla ilişkilendiren, nakış- resmi çağrıştıran ve dekoratif nitelikli özgün bir “gerçeküstücü” üslupla karşımıza çıkmıştır. 

 

Resmin fonunda mimari formasyonu çağrıştıran bir dokusal yapı geliştiren Abaç, bu alt-yapı üzerinde çok figürlü ve istifleme eğilimli “mizahi bir durumu” sahneleme düşüncesindedir. Daha çok geleneksel Orta Oyunu ve Karagöz’ün sunduğu görsellikle rastladığımız figürasyonu bir tipleme çalışmasıyla kendine mal eden, sıcak ve sempatik sunumlar gerçekleştirmiştir.

 

Abaç’ın mimari yapı anlayışına dayalı resim yaklaşımında geçmişe özlemle eşdeğer, toplumsal eleştiri de içeren ironik göndermeler söz konusudur. 1970’den önceki resimlerinde Anadolu kültürünün efsanevi mitolojik yaratıklarını masalsı ve gerçeküstücü- fantastik bir biçemle resimledi. Daha sonraları yöneldiği Karagöz’ün kişiliğinde ve biçim benzetmesinde tarihi ve güncel konuları, olayları ele aldı. Balıkçıları, simitçileri, pazaryerleri, meyhaneleri, düğünleri, çay bahçeleri gibi yurdun akla gelebilecek özgün tüm ayrıntıları üzerinde yoğunlaştı. Geleneksel anlatım biçimlerinden, kültürel kalıtların biçim dillerinden etkilendi ve yöreselliğin evrensel duyumuna ulaştı. 2008 yılında Ankara’da vefat etti.

Detaylar
Lot: 87 » Resim

İSMAİL İLHAN (1961-2008)

Soyut Kompozisyon. 2003 İmzalı. Tuval Üzeri Yağlı Boya. Çerçevesiz. Ebat:100cm Çap

İsmail İLHAN ( 1961 - 2008 )

1989 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü tamamladı.
1990 Aynı bölümde Yüksek Lisans Egitimi'ne başladı.
1991 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne araştırma görevlisi olarak atandı.
1993 "Çöplük Objelerinin Plastik Analizi" adlı Yüksek Lisans tezini verdi.
1993 Akdeniz Ülkeleri Sanat Bienali'ne katıldı.
Madrid Prado Müzesi, Barselona Picasso Müzesi, Miro Müzesi ve Toledo
El Greco Müzesi'nde inceleme ve arastirma gezisi yaptı.
1995 "Piri reis haritalarının Plastik Açıdan Analizi" adlı tez önerisini verdi.
1997 Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı.
1999 Sanatta Yeterlilik programını tamamladı.
2000 Yardımcı Doçentlığe atandı.
sergiler :
yurt içinde 20den fazla kişisel sergi açmış ve çok sayıda karma sergilerde yer almıştır.

Detaylar
Lot: 93 » Resim

ASSIM RESULOĞLU

Soyut Figüratif "İlk Buluşma''. 2009 İmzalı. Tuval Üzeri Yağlı Boya. Çerçeveli. Ebat: 89x84cm

1955 yılında Azerbaycan’ın Sheky şehrinde doğdu. 1971-1975 yılları arasında Bakü Sanat Universitesi’nde öğrenim gördü. 1975 - 1980 yıllarında Byelorussian Tiyatro ve güzel sanatlar fakültesinin Monumental  Resim bölümünde öğrenimini tamamladı.1987 yılında Tokyo’da altın madalya aldı. Sanatçı çok sayıda kişisel sergi açmış, karma sergilere ve bianellere katılmıştır. 1984 yılında Sovyet Sanatçıları Birliği üyesi olan Resuloğlu, Akdeniz Üniversitesi’nde Güzel sanatlar Fakültesinin resim bölümünde 5 yıl süreyle öğretim üyesi olarak çalışmıştır2008 yılında Oslo-Norveç’te kişisel sergisi düzenlenen, 2010 yılında Nürnberg-Almanya’da grup, 2011 yılında
Moskova’da 10.Uluslararası akademi üyeleri karma sergisine katılan sanatçı yurtiçinde de birçok kişisel veya grup sergilerine katılmıştır.

Detaylar
Lot: 100 » Resim

BERRİN İLHAN

Soyut Figüratif. 2019 İmzalı. Tuval Üzeri Yağlı Boya. Çerçevsiz. Ebat:100x100cm

Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Ana Sanat Dalı’ ndan mezun olan sanatçı, Yeditepe ünv.Plastik Sanatlar , Resim bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Sanatçı 5 kişisel sergi açmış olup.Türkiye de ve yurt dışında  çeşitli karma sergilerde ,bienal ve çalıştaylarda yer almıştır. Dünya Sanat Günü kapsamında Land art ( Arazi Sanatı ) uygulamaları ve sergiler gerçekleştirmiştir. Sanatçı, Antalya da bulunan  atölyesinde  aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

BRHD (Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği) üyesidir. Çeşitli kültür  sanat yayınlarında röportajları yer almıştır..2010 yılında bir çalışması , Amerika da İngilizce ve Türkçe olarak basılan , Cemal SÜREYA ‘nın  UVERCİNKA adlı kitabına kapak olarak basılmıştır. Çalışmalarından bir kısmı  yurt içi ve yurt dışında  koleksiyonlarda yer almaktadır.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 8
sonraki